LE RICETTE INCAZZATE: FAVE IN PORCHETA
Ingredienti e dosi
Per 4 perzone:
- Dò kg de bacèli de fava;
- 100gr panceta de maiale arotolata;
- 1 ajio fresco
- vino bianco q.b;
- 1 mazeto de finochio selvatigo;
- Dò cuchiari d'oio extra-vergine d'oliva;
- sale e pepe quanto basta;
Preparaziò e cotura de ste cazo de Fave in Porcheta.
Per prima roba sgranè ste merde de baceli racogliendo tuti i semi de fava 'ntun recipiente, e tajè la panceta arotolata a dadini.
Tritè finemente l'ajo fresco e 'nte na padèla fèlo dorà co l'oio d'oliva. Agiungè la pancèta e fèla còce a fogo lento pe 5 minuti. Sfumè quindi co na spruzata de vì bianco.
Quando l'alcol sarà evaporato, agiungè el finochieto selvatigo in bona quantità e le fave che avè preparato.
Lasciè coce alcuni minuti a fogo lento ste stronze de fave.
Le fave cambieranne colore, diventando sempre più scure. A fine cotura saranne ben morbide.
Servì ste cazo de fave in porcheta calde acompagnate a pà fresco e abinate a un vì corposo o a na bona bira artigianale
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