LE RICETTE INCAZZATE, EL CIAMBELO'

El ciambelò, difuso su tuto  el teritorio regionale, viene preparato quotidianamente da le vergare de casa ma rimane tutora prescelto in ocasiò de ste cazo de feste famijari, battesimi e cresime e altre roture de cojoni. Dolce marchigiano pe ecelenza , d'acompagnà  co vì dolce.
Ingredienti: farina, ovi, zuchero, late, struto o buro, bucia de limò, lievito, bicarbonado.
Preparaziò:la farina deve esse setaciata e mistigata col lievito; poi el pastrochio viene impastato col latte, lo struto o el buro apena sciolti a parte, j'ovi sbatuti col zuchero e na scorza de limò. Se ne otiene na bèla pasta gonfia che viene plasmata e sistemata 'ntun  recipiente  imburato e spolverato de farina. Il composto può a piacere essere farcito con uvetta, o quei cazi de canditi che fàne cagà, noci e mandorle; poi spenelato col torlo d'ovo e coto in forno.
V'ANDASE DE TRAVERZO!

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