LE RICETTE INCAZZATE: I VINCISGRASSI
Pè preparà sti keazo de vincisgrassi, comincè a tajà a listarele la panceta e in pezi picoli i vari taji de carne: el porco, el manzo e infine quel cojò del pollo.
Tajè el sedano, la carota e na cazo de cipola, metelli 'nte na pentola a rosolà pe 5 minuti, con l'oio extravergine d'oliva inzieme a la panceta. Lasciè inzaporì pe qualche minuto quindi unì el manzo el porco e lascè coce pe na decina de minuti, fino a quando nun ve se roti i cojoni . Agiungè la pasata.
Agiungè a quel keazo de sugo pure le rigaje de quel cojò del pollo e mescolè con na cuchiara de legno; coprì col coperchio e lascè coce pe n’ora e meza circa, girando de tanto in tanto e sempre finchè nun ve se roti i cojoni. Il ragù dovrà esse ben coto e adenzato.
Na volta pronto el ragù pudè asemblà sti cazo de vincisgrassi 'nte na pirofila dai bordi alti: metè qualche cuchiara de sugo 'ntel fondo quindi foderè la teja co un primo strato de lasagna, coprì co na cuchiarata abondante de ragù e na cuchiarata de parmigià gratato. Continuè cuscì fino a formà almeno na decina de strati e terminè co no strato de ragù e na manciata abondante de parmigià. Cocè 'ntel forno caldo a 180° pe 30 minuti e tirelli fori nun apena se sarà creata na bela crosticina dorata su la superficie. Servì subito i vostri vincisgrassi e fevedantelculo
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