LE RICETTE INCAZZATE: RISOTTO DE CONCOLE
INGREDIENTI:
Riso: 300 g
Concole: 400 g
Oio d'oliva extravergine: 3 cuchiari
Prezemolo: 1 cuchiara
Ajo: 1 spichio
Bùro: na noce
Vì bianco: mèzo bichiere
Brodo vegetale: 1 litrozzo
Sale: quanto basta
Pepe: quanto basta
Spurghè ste cazo de concole in abondante acqua de la canèla e sale, quindi cocèlle a fogo medio p'alcuni minuti 'ntuno stronzo de tegame co oio, prezemolo e aio tritato. Le concole stronze che nun se saranne aperte vanne butate 'ntel buzigo.
Agiungè sale, pepe e vì (che va fato evaporà). Spegnè el fogo, sgusciè ste cazo de concole e metè da parte i moluschi.
'Ntel loro fondo de cotura (che va fàto riposà pe 10 cazo de minuti e pò filtrato co na tela pe depurallo da quela cazo de sabia de Palumbina) agiungè el riso e, a piacere, el brodo vegetale o de pesce.
Infine agiungè verzo fine cotura le concole e a fogo spento la noce de buro e n' antro pizigo de prezemolo tritato. Guarnì co alcune concole co le conchije.
Bon apetito che vepiasseuncolpo
Riso: 300 g
Concole: 400 g
Oio d'oliva extravergine: 3 cuchiari
Prezemolo: 1 cuchiara
Ajo: 1 spichio
Bùro: na noce
Vì bianco: mèzo bichiere
Brodo vegetale: 1 litrozzo
Sale: quanto basta
Pepe: quanto basta
Spurghè ste cazo de concole in abondante acqua de la canèla e sale, quindi cocèlle a fogo medio p'alcuni minuti 'ntuno stronzo de tegame co oio, prezemolo e aio tritato. Le concole stronze che nun se saranne aperte vanne butate 'ntel buzigo.
Agiungè sale, pepe e vì (che va fato evaporà). Spegnè el fogo, sgusciè ste cazo de concole e metè da parte i moluschi.
'Ntel loro fondo de cotura (che va fàto riposà pe 10 cazo de minuti e pò filtrato co na tela pe depurallo da quela cazo de sabia de Palumbina) agiungè el riso e, a piacere, el brodo vegetale o de pesce.
Infine agiungè verzo fine cotura le concole e a fogo spento la noce de buro e n' antro pizigo de prezemolo tritato. Guarnì co alcune concole co le conchije.
Bon apetito che vepiasseuncolpo
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