LE RICETTE INCAZZATE: PASTA, PA' GRATATO OLIVE ACIUGHE E ROSMARI'
Tanto dovemo stà li casa, profitamone a preparà qualcò da magnà anche se ce gira i cojoni co sto virus del keazo.
INGREDIENTI:
400 g spagheti1 spichio Ajo
q.b. Peperoncì
10 fileti aciughe
Rosmarì (1 rametto)
q.b. Pà gratato
q.b. Sale
q.b. oio extravergine d' oliva
4 cuchiai olive verdi snociolate (tajate a rondelle)- Metè a bolì l'acqua de la canèla salata 'nte na pentola
- Intanto preparè el condimento. Versè un gocio d' oio extravergine d'oliva 'ntun cazo de tegamì antiaderente, agiungè el pà gratato e lasciello tostà a fogo basisimo, mescolando spèso e fino a quando sarà dorato. Spegne e mète da parte.
- In contemporanea 'nte n'altro fornelo metè un cazo de tegame largo (ce duvrè ripasà la pasta) verzè abondante oio extravergine d'oliva, unì lo spichio d'ajio, el pezetì de peperoncì, quèle cazo de acciughe e lasciè rosolà qualche istante.
- Agiungè le olive e gli agheti de rosmarì, quindi lasciè a fogo basisimo pe 7-8 minuti.
- Cocè gli spaghetti, scolelli al dente e trasferilli 'ntel tegame con quel cazo de intingolo, agiungè el pa gratato (tenenne da parte un po’ pe guarnì i piati) mescolè ed eventualmente agiungè un po’ d' acqua de cotura de la pasta. Impiatè, cospargè co altro pa gratato e bon apetito co la pasta pà gratato olive aciughe e rosmarì, e mandèafadantelculo sta merda de COVID 19
Commenti
Posta un commento