LE RICETTE INCAZZATE: NA CAZO DE CROSTATA A LA MARMELATA
Ingredienti
- 300 gr di farina 00
- 150 gr di zucchero
- 100 gr di burro freddo
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 cucchiaino di lievito per dolci
- 1 pizzico di sale
- 1 vasetto di marmellata del gusto preferito
Mesculè 'nte na cazo de ciotola capiente la farina inzieme al lievito, al zuchero e al zale. Quindi giungè el buro morbido a pezi picoli e lavorè el tuto con la punta dei diti, fino a otenè na merda de composto sabioso.
Fè na buga al centro del composto e procedè agiungendo no stronzo d'ovo e il tuorlo. Impastè tuto fino a otenè na cazo de pasta morbida ma non picigosa.
Piè la pasta frola, fecce na cazo de pala e avolgella 'nte la peligola trasparente alimentare. Fellaa riposà in frigo pe mez’ora.
Stendè i dò terzi rimanenti su carta da forno fino a otenè un disco nun tropo sotile (3/4 mm di spessore) e de circa 30 cm de diametro. Solevello co tuta la carta e deponelloo 'nte na cazo de teglia rotonda de 24 cm de diametro e 3 cm de bordo. Rivestì bè i bordi facendo sbordà eventualmente la pasta fori da la teja.
Tajè la pasta ecedente el bordo de la teja e giungella a quela mesa da parte in precedenza. Bughè la base de sta cazo de crostata, che ve piasse un colpo, co na forcheta e spalmè la marmelata sul disco de pasta in maniera omogenea.
Stendè la pasta frola rimasta e ricavenne, de le strisce de circa 2 cm di largheza. Utilizè ste strisce de pasta frolla pe rifinì sto stronzo de bordo esterno de la crostata e per formà la clasica gratèla centrale.
Cocè la crostata a la marmelata in forno ventilato per 30 minuti a 180 °C. Na volta che se sarà ben dorata in superficie, sfornella e fella intiepidì prima de tojèla da la teja.
Bon apetito e che ve piase la cagarèla a fischio
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